Gerbrands legt de schuld van falen Oranje bij de top van de KNVB

Het Nederlands elftal staat aan de rand van een enorme sportieve crisis. De Oranje leeuwen hebben een wonder nodig om het EK in 2016 te bereiken, maar de algemeen directeur van PSV, Toon Gebrands, wijst niet de spelers aan voor het debacle, maar de bestuursleden in Zeist. ‘Bert van Oostveen is eindverantwoordelijk voor de beslissingen’.

In gesprek met Van Liempt Live vertelt de directeur dat hij na de verloren interlands een analyse voor zichzelf maakte om te kijken waar het fout is gegaan bij de KNVB en het Nederlands elftal. ‘Ik kijk in mijn geval dan altijd wie er verantwoordelijk is. Dat is in dit geval de KNVB. Je kunt zeggen dat Bert van Oostveen de eindverantwoordelijke is, maar dan zou ik voor heel PSV verantwoordelijk zijn’, zo zegt Gerbrands.

‘Het ligt bij de top van KNVB wat er gaat gebeuren. Ze hadden op technisch gebied nog een rol voor Guus Hiddink, maar die is weg. Ik weet niet of ze voor Danny Blind ook iets hadden’, vervolgt de topman. ‘Het heeft niets met mensen te maken of de coach. Ronald Koeman was ook geen garantie geweest voor succes, het gaat om de visie die ze willen uitvoeren,’ eindigt Gerbrands.

Praat Mee!