Cillessen kon niks met geruchten: ‘Het leidde mij wel af’

Jasper Cillessen stond deze zomer nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United om David de Gea op te volgen. De Oranje-international zegt zelf dat er nooit iets serieus is geweest tussen hem en de club van Louis van Gaal. 

‘Ik heb met mijn zaakwaarnemers Kees Ploegsma junior en Alex Kroes gesproken over de geruchten van United, maar zij zeiden dat er niks was. Het vervelde was dat de buitenwereld er steeds over bleef doorgaan, terwijl ik er niets mee kon omdat er niks speelde’, zo zegt de goalie van Ajax.

Zowel Engelse, Spaanse en Nederlandse media schreven de afgelopen transferperiode dat de doelman al een voorcontract zou hebben getekend en dat hij de nummer één was voor Van Gaal. De supporters van Ajax zagen een vertrek van de doelman niet zitten en haalde ook meermaals verhaal bij Cillessen. ‘Als supporters honderd keer vragen of je blijft dan leidt dat af. Want honderd keer hetzelfde verhaal vertellen vindt niemand leuk. Maar het heeft geen negatieve invloed gehad op mijn sportieve prestaties’, zo sluit de doelman af.

David de Gea tekende afgelopen week een nieuw contract voor vier jaar bij Man United, omdat hij zich niet meer gewaardeerd voelde door Real Madrid en de slechtlopende onderhandeling. De Spaanse doelman gaat in vier jaar tijd een kleine 50 miljoen euro verdienen.

foto: instagram

Praat Mee!