‘Mijn ouders zijn gewoon blij en kijken niet naar het eindresultaat’

De carrière van Jairo Riedewald zit in de hoogste versnelling, maar door zijn familie blijft de negentienjarige verdediger met beide benen op de grond staan. Na zijn debuut tegen Turkije (3-0 verlies) kreeg het talent veel lof over zijn optreden en wordt hem een grote toekomst voorspeld. Zelf blijft Riedewald nuchter over de complimenten aan zijn adres.

In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt de jongeling over hoe belangrijk zijn familie is en wat voor effect dat heeft op zijn sportieve prestaties. ‘Mijn familie kijkt niet naar het eindresultaat, zoals de rest van Nederland wel doet. Mijn ouders zijn gewoon blij dat hun zoon zijn debuut heeft gemaakt in het Nederlands elftal’, zegt Riedewald. ‘Ik had dat besef ook wel even nodig hoor, want door de teleurstellende uitslag was daar even geen ruimte voor.’

‘Ik heb geluk dat ook Kenny Tete erbij zat. Het geeft op een bepaalde manier vertrouwen, dat is een belangrijke reden dat het ook voorlopig goed gaat met mijn prestaties’, zo sluit Riedewald af. De speler van Ajax werd door bondscoach Danny Blind in het belangrijke EK-kwalificatie wedstrijd tegen Turkije op de linksback positie neergezet en scoorde als enige speler een voldoende in de media.

Praat Mee!