Van Marwijk: ‘Koeman was de ideale bondscoach’

Oud-bondscoach Bert van Marwijk heeft niet zo’n hoge pet op van het technische beleid van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond stelde in de zomer van 2014 Guus Hiddink aan als bondscoach van Oranje en wees ook Danny Blind alvast aan als zijn opvolger na het EK van 2016. Het liep allemaal even wat anders, en dat rekent Van Marwijk de beleidsbepalers in Zeist aan.

De 63-jarige trainer, die tegenwoordig werkzaam is in Saoedi-Arabië, vindt dat er sprake is van ‘een warrig beleid bij de KNVB.’ Van Marwijk kan geen touw vastknopen aan de beslissingen die zijn genomen na het vertrek van Louis van Gaal. ‘Vorig jaar werd Guus Hiddink aangesteld, terwijl iedereen zat te wachten op Ronald Koeman. Hij was de ideale bondscoach geweest voor het Nederlands elftal’, zei Van Marwijk zondagavond bij Studio Voetbal.

‘Het technisch kader heeft niet uitgeblonken in duidelijkheid en stabiliteit. Er werden veel verschillende tactieken en spelers gebruikt, terwijl Oranje duidelijkheid nodig heeft. Na IJsland paste Blind het elftal op vijf plekken aan’, wees Van Marwijk op de tegenstrijdigheden in het beleid van de KNVB.

Praat Mee!