Gemiste penalty heeft gevolgen voor Huntelaar

VIDEO | Klaas-Jan Huntelaar kroonde zich zondag in het competitieduel met 1. FSV Mainz tot matchwinner. Na ruim een uur spelen schoot de spits van het Nederlands elftal de eindstand op het bord: 2-1. Eerder in de wedstrijd miste Huntelaar nog wel een strafschop, en dat blijft niet zonder gevolgen voor de aanvalsleider van Schalke 04.

Zijn misser in de vierde minuut was alweer de vierde strafschop op rij die Huntelaar niet wist te verzilveren. Zijn rol als penaltynemer is daardoor voorlopig uitgespeeld. ‘We hebben vaste penaltynemers en op basis van wat ik op de training zie is Huntelaar heel betrouwbaar. Toch zullen we de volgende keer iemand anders aanwijzen’, vertelde Schalke 04-trainer André Breitenreiter na afloop van het duel tegen het Duitse Sky.

Dat Huntelaar zich in de tweede helft met het winnende doelpunt revancheerde voor zijn gemiste penalty, stemde bij Breitenreiter tot tevredenheid. ‘Ik ben heel erg blij voor hem. Hij had geen eenvoudige week achter de rug met het Nederlands elftal’, doelde de 41-jarige Duitser op de nederlagen die Oranje leed tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0).

‘De druk was ook groot, zeker na zijn gemiste strafschop. Met dat doelpunt liet hij zien dat hij een absolute topspeler is’, roemde Breitenreiter zijn aanvoerder. Huntelaar was eveneens enorm blij met zijn doelpunt. ‘Ik was opgelucht en vrolijk, ook omdat we in de eerste helft wel meer kansen niet benutten. We wisten dat de treffer vanzelf zou komen als we ons niveau zouden vasthouden’, aldus Huntelaar, die op de website van zijn club toegaf dat er een last van zijn schouders viel.

Doelpunt Huntelaar tegen Mainz

Bekijk hieronder de gemiste strafschop van Huntelaar (vanaf 0.19) en zijn doelpunt (vanaf 1.11).

Praat Mee!