Hoedt maakt debuut bij Lazio, De Jong ziet ploeggenoten verliezen

Wesley Hoedt was de enige Nederlander die afgelopen weekend in actie kwam in de derde speelronde van de Serie A. Hij maakte tevens ook zijn debuut voor SS Lazio in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Udinese. Nigel de Jong moest op de bank toekijken hoe zijn ploeg AC Milan de derby tegen Internazionale verloor met 1-0.

Lazio – Udinese 
Wesley Hoedt mocht bij afwezigheid van Stefan de Vrij zijn debuut maken in de achterhoede van Lazio. De 21-jarige verdediger die deze zomer overkwam van AZ had een makkelijke middag en zag zijn ploeggenoot Alessandro Matri twee keer scoren. Udinese had geen antwoord op het controlerende spel van de Romeinen en daardoor kwam Hoedt ook nauwelijks in de problemen. Edson Braafheid en Ricardo Kishna bleven beiden 90 minuten op de bank, De Vrij staat de komende weken aan de kant en is niet inzetbaar.

‘We hebben goed gespeeld, we willen alles winnen voor onze fans. Ik vind dat ik het goed heb gedaan voor de eerste keer, dus het was een mooie zondag’, zo zegt Hoedt na afloop van de wedstrijd.

Internazionale – AC Milan
Oranje-international Nigel de Jong was tijdens de voorgaande twee wedstrijden van AC Milan aanvoerder, maar mocht tijdens de derby tegen Inter op de bank plaats nemen. Hij zag hoe zijn ploeggenoten het lastig hadden met het vernieuwde Inter dat deze zomer flink had geïnvesteerd in nieuwe spelers. Pas in de tweede helft werd de scoren geopend door Fredy Guarin, de Colombiaanse international speelde de verdediging van AC Milan zoek en vond het doel met een geplaatst schot.

Bij AC Milan kwam de verloren zoon Mario Balotelli in de lijnen om de schade te beperken. De spits die in Engeland niet verder kwam dan 4 doelpunten bij Liverpool leek als herboren en liet zien waarom Milan hem weer terug heeft gehaald. Super Mario schoot in twintig minuten tijd vaker op doel dan bij Liverpool, maar tot scoren kwam hij niet. De Jong bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten en blijft nu steken op plaats 12 met drie punten.

Praat Mee!