Drenthe gaat zakken vullen: ‘Benieuwd of mensen ‘nee’ zouden zeggen’

Royston Drenthe speelt het komende seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Baniyas SC. De voormalig international van Jong Oranje kon ook kiezen voor een dienstverband bij de Engelse eerstedivisionist Hull City, maar gaf de voorkeur aan een avontuur in het Golfstaatje. Drenthe geeft eerlijk toe dat hij bakken met geld gaat verdienen bij zijn nieuwe club.

Dat anderen daar moeite mee hebben, neemt hij op de koop toe. ‘Ach ach, wat moet ik daarover zeggen? Ik zou geen Royston Drenthe heten als het me niets zou uitmaken wat andere mensen vinden’, laat de 28-jarige Nederlander weten tegenover De Telegraaf. ‘Ik zeg altijd: het lot is het lot. Wat gebeurt, gebeurt. Ik ga inderdaad goed verdienen, ja. Maar ik ben benieuwd of mensen ‘nee’ zouden zeggen als ze dezelfde kans zouden krijgen.’

Zijn transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten heeft Drenthe te danken aan een vriend van hem, die voetbalmakelaar is. ‘Hij zei: Luister Roy, ik heb een aanbod voor je in de Emiraten. Ik had wel andere aanbiedingen, maar ik kreeg niet echt het gevoel dat ik werd gewaardeerd’, vertelt de oud-speler van Real Madrid en Feyenoord. ‘Hopelijk kan ik exploderen in de competitie en er gewoon iets moois neerzetten.’ (Foto: Juan Fernández, Wiki Commons)

Praat Mee!