Gerrard moest zijn penis laten hechten: ‘Dat deed enorm veel pijn’

Liverpool-legende Steven Gerrard verkaste afgelopen zomer naar Amerika om zijn carrière af te sluiten bij LA Galaxy. De 35-jarige middenvelder vond dat een mooi moment om een boek uit te brengen over zijn leven. Daarin vertelt Gerrard onder meer over een wel heel pijnlijke blessure die hij vorig jaar opliep in de FA Cup-wedstrijd tegen Bournemouth.

Tijdens de rust van dat duel moest de voormalig Engels international zijn penis laten hechten, nadat hij de schoen van een tegenstander in zijn kruis had gekregen. ‘De magie van de FA Cup bloedde op de dag dat ik een snee in mijn penis kreeg die gehecht moest worden op een onromantische avond in Bournemouth’, begint Gerrard in zijn biografie over de meest bizarre blessure die hij ooit heeft gehad.

Vier hechtingen

‘Het was om te huilen. Ik probeerde een voorzet van een vleugelspeler te blokken, toen ik een steek in mijn geslachtsdelen voelde. Ik dacht: ‘Shit, dat voelde niet goed!’ Het deed enorm veel pijn’, vertelt Gerrard. ‘De wond zag er slecht uit, recht in het midden. Er was ook veel bloed. Ik had vier hechtingen nodig en mijn ploeggenoten lachten zich een ongeluk. Je kunt je wel voorstellen dat ze grappen maakten over hechtingen per centimeter en mijn toekomstige carrière in de slaapkamer. Ik heb erom geglimlacht, maar ik had ze wel kunnen wurgen.’

‘Dokter Andy Massey verliet even de kamer. Ik trok mijn broek en onderbroek uit en keek nog één keer goed. Auw’, vervolgt Gerrard. ‘Ik hoopte dat ik geen afscheid hoefde te nemen van mijn goede oude vriend. Ik kreeg eerst een spuitje en keek de andere kant op, zodat ik niet zag waar de dokter mee bezig was. De dokter had het hoofd van Martin Skrtel al moeten nieten en nu was hij mijn penis aan het repareren.’

Saillant detail: Gerrard speelde de wedstrijd gewoon uit. Een paar dagen verscheen de Engelsman ook aan de aftrap van de derby tegen Everton (4-0 winst), waarin hij het eerste doelpunt voor zijn rekening nam.

photo credit: Gerrard celebrates his second goal v Everton via photopin (license)

Praat Mee!