Douglas volledig uit beeld bij Oranje: ‘Blijft een droom’

Douglas zal zich wel even achter de oren krabben dat hij ruim twee jaar geleden een Nederlands paspoort kreeg. De verdediger werd tijdens zijn tijd bij FC Twente geroemd, maar de mandekker speelde nog geen minuut in het Oranje shirt. 

Bert van Marwijk riep Douglas één keer op, maar in de interlands tegen Andorra en Roemenië kwam hij niet binnen de lijnen. Douglas, tegenwoordig spelend bij Dinamo Moskou, heeft geduld. ‘Ik heb na die ene keer nooit meer iets gehoord. Ik heb ook niet het idee dat ik hier in Rusland gevolgd word’, stelt hij in De Telegraaf.

Onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal zat Douglas zelfs nog niet bij de voorselectie en dus kan hij een WK wel vergeten. ‘Van Gaal is een goede bondscoach, alleen maakt hij andere keuzes. Ik weet niet waarom hij dat doet. Misschien omdat ik de laatste jaren bij FC Twente niet mijn beste niveau heb gehaald. Ik heb er veel voor gedaan om Nederlander te worden en het blijft een droom om in het Nederlands elftal te spelen.’ (foto: Proshots)

Praat Mee!