Van Dijk: ‘Aan mij om zó sterk te spelen dat ze bij Oranje niet om me heen kunnen’

Virgil van Dijk debuteerde afgelopen weekend in de Premier League met Southampton tegen West Bromwich Albion (0-0). Maar van Dijk heeft de pijlen nu alweer gericht op het Nederlands elftal. ‘Aan mij om in Engeland zó sterk te spelen dat ze in Zeist niet meer om me heen kunnen.’

Trainer Ronald Koeman was zeer tevreden over zijn landgenoot en nieuwe aanwinst. ‘Hij speelde erg goed, vooral in balbezit. Zó willen wij voetballen’, aldus Koeman voor de camera van de BBC. Van Dijk zelf was ook zeer te spreken over zijn eerste minuten in het shirt van The Saints. ‘Ik ben heel blij dat ik mijn debuut in de Premier League heb kunnen maken. Dit is altijd een droom geweest voor mij en een clean sheet is goed voor ons zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we dit doortrekken naar volgende week’, zei de centrale verdediger.

Ondanks zijn sterke prestaties van de afgelopen jaren moet hij nog steeds zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. Oranje presteert ver ondermaats in de huidige kwalificatieronde en er zullen, naar verwachting, wat verschuivingen plaats gaan vinden binnen de lijnen. Van Dijk blijft er zelf rustig onder. ‘Ik ben nu een paar keer opgeroepen maar heb mijn kans nog niet gehad. Wat kan ik meer dan geduldig wachten?’, besluit Van Dijk tegenover Voetbal International.

Praat Mee!