‘Mijn gevoel zegt dat Memphis niet zal starten’

Memphis Depay was in de voorronde van de Champions League goud waard voor Manchester United. In het tweeluik met Club Brugge was de Oranje-international bij vier doelpunten betrokken, waardoor The Red Devils zich na een jaar afwezigheid weer plaatsten voor het lucratieve miljoenenbal. In de Premier League wil het echter niet vlotten met Memphis. Het is daarom ook nog maar de vraag of hij dinsdagavond in de basis begint aan het Champions League-duel met zijn oude club PSV.

De Britse journalist Paul Hurst denkt dat Memphis in Eindhoven een pas op de plaats moet maken. ‘Mijn gevoel zegt dat Memphis niet zal starten. Ashley Young is op dit moment beter in vorm. Een manager hoort daar naar te kijken en als iemand dat doet is het wel Louis van Gaal’, stelt de United-watcher in het Engelse Metro.

‘Waar hij aan moet wennen is dat je in Engeland minder tijd hebt als je de bal hebt. In Nederland kon je in balbezit nog even om je heen kijken wat te doen, in Engeland moet je dat al weten voordat je de bal hebt’, stipt Hurst de verschillen tussen de Premier League en de Eredivisie aan. ‘Maar er gaat veel dreiging van hem uit. Hij is als een magneet, hij bindt altijd twee á drie man aan zich.’

Ondanks de moeizame start van Memphis heeft Hurst er alle vertrouwen in dat United in de toekomst veel plezier gaat beleven aan de 21-jarige Nederlander. ‘Memphis heeft het nu even moeilijk. Tegen Club Brugge heeft hij zijn potentie laten zien. En die is ongekend. In de Premier League komt het er vooralsnog echter niet uit. Hij moet wennen aan het fysieke spel. Maar hij heeft de juiste bouw en gaat de gevechten niet uit de weg’, besluit de verslaggever.

Praat Mee!