Johan Derksen per direct ontslagen bij uitgeverij

Johan Derksen is per direct ontslagen bij uitgeverij WPG Uitgevers. Dat bevestigt WPG-eigenaar Koen Clement dinsdagmiddag aan het Algemeen Dagblad. De aanleiding voor het ontslag van Derksen is het idee om een nieuw voetbaltijdschrift, dat Voetbal Inside gaat heten, te beginnen. Dit zou in strijd zijn met de nog lopende arbeidsovereenkomst van WPG.

Johan Derksen stapte al eerder op bij Voetbal International, waar hij hoofdredacteur was. Vlak erna werden het tijdschrift en het televisie-programma van elkaar losgekoppeld. Het televisie-programma gaat nu door het leven als Voetbal Inside. Samen met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Johan Boskamp en Hans Kraay jr. wil Derksen nu een nieuw blad op gaan richten.

Tegenover het AD laat Clement niet al te veel los over het ontslag van Derksen. ‘Het klopt. Wij hebben vorige week per direct afscheid van elkaar genomen. Het is verder niet mijn gewoonte om over conflicten met werknemers te praten in de media.’ Derksen had nog wel enkele boeken bij de uitgeverij.

Praat Mee!