‘Cillessen oogde als een schooljongen, vechtend tegen de tranen’

Het was niet de week van Jasper Cillessen. De Groesbeker had in de verloren interland tegen IJsland (0-1) geen antwoord op de houdbare strafschop van Gylfi Sigurdsson, ging drie dagen later ook nog eens opzichtig in de fout bij de 2-0 van Turkije, en tot overmaat van ramp werd hij dit weekend in de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Ajax wederom vanaf de stip gepasseerd. Toen FOX Sports-verslaggever Toine van Peperstraten hem na afloop van het duel op zijn penaltysyndroom wees, was Cillessen er dan ook even helemaal klaar mee. Ten onrechte, vindt Wilfred Genee.

‘Het was toch een beetje alsof Gordon aan je vraagt om nooit meer over zijn homoseksualiteit te beginnen. Zo oogde de reactie van Jasper Cillessen afgelopen zaterdag op FOX’, schrijft de presentator van Voetbal Inside in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘Je zag ook dat Jasper thuis had geoefend. Tot tweemaal toe hield hij zich van de domme toen Toine van Peperstraten refereerde aan zijn alsmaar groeiende trauma. ‘Hoezo?’, was zijn eerste quasi-verbaasde reactie, gevolgd door een ‘hoe bedoel je?’, op het moment dat de logische vragen over zijn penaltysyndroom werden gesteld.’

‘Cillessen oogde als een schooljongen die in zijn woede en onmacht tegen de tranen vocht’, gaat Genee verder over de eerste doelman van het Nederlands elftal. ‘Klaar om naar huis te rennen. Aangezien Toine het ook niet altijd droog houdt, leidde het tot een uiterst ongemakkelijk interview, waarbij het beeld ontstond dat de interviewer uiterst onredelijk bezig was. Om met Van Gaal te spreken: ‘Van de media kun je het toch niet winnen’. Maar het was echt Jasper Cillessen zelf die afgelopen zaterdag voor de 26ste keer vanaf de strafschopstip werd gepasseerd. Daarmee was het puntenverlies van Ajax niet zijn schuld, maar werd zijn ‘dossier-11 meter’ wel weer iets omvangrijker’, sluit de journalist af.

Praat Mee!