Blind geschokt door beenbreuk Shaw: ‘Dat hakt erin’

Het feest in Eindhoven ging vannacht door tot in de late uurtjes nadat PSV een verrassende overwinning had geboekt op Manchester United (2-1). Daley Blind probeerde na afloop van het Champions League-duel naar een verklaring te zoeken voor het matte spel van United. Daarbij wees de 31-voudig international onder andere op de beenbreuk van zijn ploeggenoot Luke Shaw.

Meerdere spelers van United, waaronder ook Memphis Depay, kwamen na de stevige tackle van PSV’er Héctor Moreno op Shaw kijken hoe het ging met de linksback. Binnen de lijnen werd al snel duidelijk dat Shaw een dubbele beenbreuk had opgelopen. Dat nieuws kwam hard binnen, zo vertelde Blind in de catacomben van het Phillips Stadion.

‘Iedereen was geschokt’, beschreef Blind tegenover het ANP de nare sfeer die er hing toen Shaw op het veld werd behandeld. ‘Zo’n blessure hakt erin. We zijn een hecht team. Het mag je niet beïnvloeden, maar onbewust speelt het misschien toch wel door je hoofd.’

In het restant van de eerste helft had United aanvankelijk de zaken goed op orde. Achterin gaf de ploeg van oud-bondscoach Louis van Gaal weinig weg en voorin creëerde het voldoende kansen om uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Na de 0-1 van Memphis vergat United echter de score te verdubbelen, waarna PSV via Moreno toesloeg uit een corner. ‘We hadden de wedstrijd moeten beslissen’, wist ook Blind waar het fout ging tegen de kampioen van Nederland.

Praat Mee!