Van Gaal geschokt: ‘Het is verschrikkelijk’

Louis van Gaal verloor dinsdagavond niet alleen met 2-1 van PSV, maar verloor ook een van zijn beste spelers met een dubbele beenbreuk. Na afloop van de wedstrijd sprak Van Gaal over een teleurstellende avond en dat de blessure van Luke Shaw de wedstrijd overschaduwde. 

De Engels-international was het slachtoffer van een schandalige overtreding van PSV’er Hector Moreno. De Mexicaan kwam met twee benen in en schaarde zijn benen om die van Shaw heen, hierdoor liep de jongeling een dubbele beenbreuk op. Van Gaal sprak na de wedstrijd over de blessure van zijn linksback. ‘Het is verschrikkelijk, hij heeft een dubbele beenbreuk en was aan het huilen op de brancard. Hij zal vandaag of morgen met ons mee terugvliegen naar Manchester en wordt dan geopereerd’, zo sprak de oefenmeester.

‘Ik ga niet zeggen dat het een penalty en een rode kaart was, want dan ben ik een slechte verliezer. Maar het was een erg grove tackle met twee benen’, zo gaat Van Gaal door. ‘Ik ben geen dokter, maar het zal wel zes maanden duren. Hij speelt dit jaar niet meer, misschien kan hij aan het einde van het seizoen weer minuten maken’, zo sluit de voormalig bondscoach af.

Praat Mee!