Jack van Gelder ergert zich aan Cocu: ‘Wees volwassen’

Ook Jack van Gelder heeft dinsdagavond met volle teugen genoten van de stunt van PSV in de Champions League (2-1 zege op Man United). De presentator hoefde gisteren niet te werken en kon vanaf de bank toekijken hoe de eerste Champions League-uitzending van zijn nieuwe werkgever Sport1 verliep. Tot zijn grote ongenoegen hoorde Van Gelder dat PSV-trainer Phillip Cocu voor de wedstrijd niet wenste mee te werken aan een interview met de betaalzender.

Dat was volgens Van Gelder, die vanavond voor de eerste keer te zien is bij Sport1, een smet op de eerste ‘geweldige’ avond Champions League-voetbal bij zijn nieuwe werkgever. ‘Het enige wat wel heel erg jammer is, is dat Philip Cocu gevraagd wordt door zowel SBS, die op het open net zit, als Sport1 om voor de wedstrijd even wat vragen te beantwoorden. Hij deed alleen SBS want hij vond dat hij anders dezelfde vragen moest beantwoorden’, vertelde de voormalig radiocommentator bij het programma Tim in de Morgen op Radio 10.

Van Gelder richtte zich vervolgens tot Cocu. ‘Philip, als je dit beluistert: dit kan gewoon niet. Wees volwassen. Wees een grote man. En doe wat je moet doen. De ploeg heeft het gedaan en als Philip nu ook nog een grote meneer wordt, dan heb je kans dat PSV zomaar door kan gaan.’

Praat Mee!