Van der Wiel: ‘Erg blij met de eerste minuten van het seizoen’

Gregory van der Wiel en Paris Saint-Germain leken deze zomer uit elkaar te gaan, nadat de kampioen van Frankrijk kenbaar had gemaakt dat het geen beroep meer wenste te doen op de rechtsback van het Nederlands elftal. Uiteindelijk veranderde de Parijse clubleiding toch van mening en werd besloten om Van der Wiel een nieuw contract tot medio 2018 voor te schotelen. Desondanks zat de oud-Ajacied in de eerste weken van het nieuwe seizoen steevast op de bank.

Daar kwam dinsdagavond verandering in. In het gewonnen Champions League-duel met het Zweedse Malmö FF (2-0) mocht Van der Wiel plotseling weer opdraven in het elftal van Laurent Blanc. Dat stemde logischerwijs tot tevredenheid bij de 46-voudig international. ‘Persoonlijk ben ik erg blij met de eerste minuten van het seizoen. Het is mooi dat ik weer aan spelen toekom’, liet een opgeluchte Van der Wiel weten in de catacomben van het Parc des Princes.

Van der Wiel blij met Di María

Over het verloop van de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen was Van der Wiel eveneens zeer te spreken. ‘We hielpen onszelf in het zadel, door snel te scoren’, doelde de Nederlander in gesprek met NU.nl op de vroege openingstreffer van Ángel Di María. ‘Hij is geweldig. Door zijn dribbels en passes werd een stuk makkelijker. We zijn blij dat wij hem hier hebben’, sprak Van der Wiel lovende woorden over de van Manchester United overgekomen Argentijn.

‘We creëerden na de 1-0 nog veel meer kansen en hadden nog wel vaker kunnen scoren dan twee keer’, aldus Van der Wiel, die nog altijd geen handtekening heeft gezet onder een nieuwe verbintenis bij PSG. Zaterdag wacht de volgende wedstrijd voor Van der Wiel en co, als PSG op bezoek gaat bij Stade Reims.

Praat Mee!