Kluivert: ‘Niemand in Nederland wil mij vanwege dodelijk ongeval’

Patrick Kluivert wil niet meer aan het werk in Nederland. Onlangs werd hij als bondscoach van Curaçao over twee wedstrijden uitgeschakeld door El Salvador in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018. Kluivert stapte vervolgens op en is nu op zoek naar een nieuwe werkgever waar hij hoofdtrainer kan worden, al sluit hij uit dat hij in Nederland gaat werken, zo vertelt hij tegenover de Nieuwe Revu.

De oud-spits van onder meer Ajax en FC Barcelona had op iets meer krediet gerekend in eigen land, maar kan die eigenlijk alleen vinden in het buitenland. Vorig jaar had Kluivert nog wel oren naar een baan in Nederland, maar dat is inmiddels verleden tijd. ‘Toen stond ik nog open voor een baan in Nederland, nu niet meer. Ik had verwacht dat ik over iets meer credits zou beschikken, na alles wat ik voor het Nederlandse voetbal heb gedaan met Ajax en Oranje, maar die waardering vind ik enkel in het buitenland. Mijn ambities liggen dus ook elders’, klinkt hij overduidelijk.

Kluivert is van mening dat het dodelijke ongeval uit 1995 waar hij bij betrokken was nog altijd tegen hem wordt gebruikt. ‘Tot aan mijn dood moet ik er blijkbaar aan herinnerd worden dat ik iets heel doms heb gedaan. Ik veroordeel niemand, maar in die sfeer wil ik niet werken.’ Het liefst gaat Kluivert aan de slag als trainer van een subtopper uit Spanje of Engeland. ‘En dan langzaam toewerken naar de ultieme droom: Barcelona.’

In het verleden was Kluivert ook actief als trainer van de beloften van FC Twente en als assistent-bondscoach van Louis van Gaal.

 

Praat Mee!