Tannane gaat in op uitnodiging van Marokko

Heracles Almelo-aanvaller Oussama Tannane (21) is ingegaan op de uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach Badou Zaki en maakt deel uit van de selectie voor de wedstrijden tegen Ivoorkust en Guinee. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de jeugdinternational had met Zaki na de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1).

Tannane, die in het bezit is van een dubbel paspoort, is geboren in Marokko maar won vorige week nog met Jong Oranje de lastige uitwedstrijd tegen Jong Turkije (0-1). De linkspoot maakte vier dagen eerder zijn eerste minuten onder trainer Fred Grim tegen Jong Cyprus (4-0 zege). Omdat Tannane nog geen minuten heeft gemaakt in het grote Oranje van bondscoach Danny Blind, mag de jonge aanvaller nog steeds kiezen voor Marokko.

De wedstrijden van Marokko tegen Ivoorkust en Guinee zijn overigens vriendschappelijke wedstrijden. Ook als Tannane in actie komt voor het Marokkaanse elftal kan hij daarom nog steeds kiezen voor het Nederlands elftal. De clubtopscorer zelf gaf al eerder aan tegenover RTV Oost de knoop nog niet te hebben doorgehakt.

Praat Mee!