Traditionele topdrie uit kritiek op Van Oostveen

Ajax, PSV en Feyenoord hebben vraagtekens gezet bij het beleid van KNVB-directeur Bert van Oostveen. Nederlandse clubs doen al lang niet meer mee om de internationale prijzen en de clubs willen concrete actie zien. In december 2014 werd hiervoor een congres georganiseerd, de uitkomst ervan is echter nog altijd niet duidelijk.

Tijdens de vergadering van Nederlandse clubs afgelopen week zouden voorzitters Jeroen Slop van Ajax, Mark Koevermans van Feyenoord en Peter Fossen van PSV zich hebben beklaagd bij Eredivisie CV-voorzitter Henk Kivits. Zo meldt Voetbal International woensdag. Zij wilden meer inzicht in het beleid dat de KNVB afgelopen jaren heeft gevoerd op technisch vlak.

Het is namelijk al negen maanden geleden dat het congres werd gehouden, maar concrete plannen om het Nederlands voetbal naar een hoger niveau te tillen, zijn nog altijd niet bekendgemaakt. Daarbij werd vooral kritisch gekeken naar Van Oostveen en en technisch manager Jelle Goes, zij hadden al veel eerder met voorstellen moeten komen.

Praat Mee!