United gekraakt na verlies: ‘Van Persie had nooit weg gemogen’

Paul Scholes is van mening dat Louis van Gaal een fout heeft gemaakt door Robin van Persie te verkopen aan Fenerbahçe. De oud-speler van Manchester United stelt dat de ploeg nu veel te weinig goede spitsen heeft om iets te kunnen betekenen in de Champions League.

Dinsdag trad United tegen PSV aan met Anthony Martial in de spits. Wayne Rooney bleef geblesseerd achter in Engeland en ook Marouane Fellaini bleek op de wedstrijddag niet helemaal fit. ‘Ze hebben drie of vier spitsen laten gaan. Ik denk dat als ze als ze er tenminste één hadden gehouden, dat ze dan veel sterker waren’, aldus Scholes tegenover BT Sport.

Naast Van Persie verkocht de Engelse grootmacht ook nog Javier Hernandez aan Bayer Leverkusen. ‘Van Gaal zei deze zomer dat de selectie niet in balans is. Ik denk dat het nu zelfs nog minder in balans is’, vertelt de ex-speler van United. ‘Van Persie en Hernandez maken doelpunten. Martial kan voor serieuze dreiging zorgen vanaf de bank. Ik denk dat Van Gaal gewoon een fout gemaakt heeft.’

Praat Mee!