UEFA kiest opmerkelijke MotM: ‘Moreno was een rots in de branding’

Velen zullen wel even raar op hebben gekeken toen UEFA op de site de Man of the Match van de wedstrijd tussen PSV en Manchester United bekend maakte. De Europese voetbalbond vond namelijk niemand minder dan Hector Moreno de beste speler op het veld.

Vooral Engelse journalisten verbaasden zich over de keuze van de UEFA. De verdediger van de Eindhovenaren beging namelijk een tackle op Luke Shaw, waarna de Engelse verdediger zijn been op twee plaatsen brak. De Europese voetbalbond licht in een kort berichtje de keuze toe, over het incident met Shaw wordt echter geen woord vermeld.

‘Moreno was een rots in de branding voor PSV. Hij bedwong het gevaar van Anthony Martial en was intelligent in balbezit, nadat hij de bal weer had veroverd’, schrijft de UEFA over de man die de gelijkmaker op zijn naam kreeg. ‘Toen PSV alle grip leek te verliezen, bracht zijn inzet in de lucht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Het vastleggen van de verdediger van Espanyol was een slim stukje zakendoen in de zomer van Phillip Cocu.’

Praat Mee!