Mata predikt geduld: ‘Memphis weet zelf ook dat hij nog beter moet worden’

Zijn optredens in de Champions League zijn veelbelovend, maar in de Premier League komt het er nog niet helemaal uit bij Memphis Depay. Dat is niet zo gek, vindt zijn ploeggenoot Juan Mata. De 38-voudig Spaans international wijst op de jeugdige leeftijd van Memphis en verzoekt de fans van Manchester United om geduld te hebben.

‘Hij is erg getalenteerd, dat ziet iedereen’, gaat Mata op de website van zijn club in op de kwaliteiten van de Oranje-international. ‘Maar Memphis is nog jong, dus hij zal stap voor stap bij moeten leren. Ik denk dat hij het geweldig gaat doen. Hij is een goede jongen en hij past zich goed aan aan de Engelse cultuur en de nieuwe competitie. Hopelijk gaat hij erg belangrijk voor ons worden.’

Alle aspecten om uit te groeien tot een topvoetballer zijn aanwezig bij Memphis, zo verzekert Mata. ‘De kwaliteiten zijn aanwezig. Hij is snel, hij kan met twee benen scoren en hij is intelligent’, somt de linksbenige aanvaller de sterke punten van Memphis op, die dinsdagavond nog trefzeker was in het verloren Champions League-duel met zijn oude werkgever PSV (2-1). ‘Hij is een goede speler, maar hij weet zelf ook dat hij nog beter moet worden en zijn stinkende best moet blijven doen’, sluit Mata af. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!