Nederlands van Newcastle moeten vrezen voor basisplaats

Nadat Newcastle United vorig seizoen ternauwernood degradatie ontliep werd er de afgelopen transferperiode flink geïnvesteerd. Zo kwam Oranje-international Georginio Wijnaldum voor bijna 20 miljoen euro over van PSV en werd er nog eens een miljoenenbedrag overgemaakt aan Anderlecht voor Aleksander Mitrovic. Maar na vijf speelronden vinden The Magpies zichzelf terug op de laatste plaats in de Premier League, de vijf Nederlanders moeten vrezen voor hun basisplaats zo meldt The Daily Mail.

De Engelse tabloid schrijft in de vrijdagochtend editie dat coach Steve McClaren zijn elftal compleet gaat omgooien na het dramatische 2-0 verlies tegen West Ham United. In deze wedstrijd stonden Wijnaldum en Anita in de basis, maar deze kregen na afloop flinke kritiek te verwerken van clubicoon Alan Shearer. ‘Ze brachten werkelijk helemaal niets in deze wedstrijd. Het was een kansloos optreden, ook van het hele team’, zo sprak de goalgetter.

In de afgelopen vijf wedstrijden stonden alleen Tim Krul, Anita en Wijnaldum in de basis. Daryl Janmaat kreeg in de eerste speelronde al een rode kaart en moest twee wedstrijden toekijken, terwijl Siem de Jong pas drie keer is ingevallen voor de nummer laatst. Dit weekend speelt de club tegen Watford en het is nog onduidelijk of een van internationals een basisplaats krijgt van de oefenmeester.

Praat Mee!