Laatste chemokuur voor vrouw Patrick Kluivert: ‘Wel een beetje eng’

Rossana Kluivert ondergaat vrijdag haar laatste chemokuur. De vrouw van voormalig Oranje-international Patrick Kluivert kreeg ruim twee jaar geleden te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. Sindsdien is ze intensief behandeld.

Rossana vindt het dan ook een vreemd vooruitzicht dat ze na 2,5 jaar haar artsen en zusters minder vaak gaat zien. ‘Ze zijn toch een soort familie geworden. Maar ze laten me niet los. Ik moet de rest van m’n leven om de drie maanden naar ze toe’, vertelt ze aan Shownieuws. Rossana vindt het wel ‘een beetje eng’ dat ze straks geen chemokuur meer krijgt.

‘Nu krijg ik elke keer nog een behandeling, maar wat gebeurt er straks als ik die niet meer krijg?’, vraagt de styliste zich af. De chemokuren sloegen er af en toe in als een bom. ‘Het is pittig. De ene keer ben ik heel ziek, de andere keer iets minder’, aldus Rossana, die het liefst een klein feestje zou willen geven na haar laatste behandeling. Maar dat vond Patrick geen goed idee. ‘Nee, geen feestje.’

Nadat Rossana is hersteld van haar laatste chemokuur, is het tijd om de focus volledig te verleggen naar de trainerscarrière van haar man. ‘Nu is het zijn beurt, hij heeft zo lang voor mij gezorgd. We gaan kijken waar hij weer een aanbieding krijgt en dan gaan we vrolijk verder’, aldus Rossana.

Praat Mee!