Southampton waarschuwt KNVB en biedt Koeman nieuw contract aan.

Southampton is druk bezig om Ronald Koeman langer aan zich te binden. Nadat de Nederlander afgelopen week zei dat hij nog geen trek heeft in een baan bij de KNVB als bondscoach willen The Saints toeslaan en de manager belonen met een nieuw contract waardoor het voor de KNVB onmogelijk wordt om Koeman los te weken.

Het huidige contract van de 52-jarige manager loopt nog 18 maanden door, maar Southampton vreest dat hij toch een telefoontje van de KNVB kan verwachten voor het bondscoachschap als Danny Blind opstapt of als hij zich met Oranje niet weet te kwalificeren voor het EK in 2016. De clubleiding bereidt nu een giga-contract voor om de succescoach langer bij zich te houden.

Sinds zijn aantreden bij Southampton krijgt de voormalig coach van onder meer AZ, Ajax, PSV en Feyenoord niets meer dan lof. Na de leegloop van vorig seizoen loodste de oud-international zijn ploeg naar de zevende plaats en zette zo nu en dan monsterscores neer. Ondanks de stroeve start van het nieuwe seizoen hebben zowel de clubleiding als de fans hoop in een goed seizoen.

Praat Mee!