Van Nistelrooij blij met Oranje-getint United: ‘Goed voor het Nederlandse voetbal’

Ruud van Nistelrooij wordt als oud-speler van Manchester United nog regelmatig gevraagd naar zijn mening over de prestaties van The Red Devils. Zo ook deze week, een paar dagen na de 2-1 nederlaag tegen PSV in de groepsfase van de Champions League. De huidige assistent-trainer van Oranje is blij met de Nederlandse inbreng in Manchester.

Niet alleen binnen het veld drukken Nederlanders hun stempel op het spel van United (Memphis en Blind), ook daarbuiten is het Oranje boven met Louis van Gaal als manager en diens landgenoten Albert Stuivenberg en Frans Hoek naast hem op de bank. ‘Mooi om te zien’, vindt Van Nistelrooij. ‘Spelers en trainers bij een club als United, dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal.’

Van Nistelrooij is zijn oude club nooit uit het oog verloren. ‘Ik heb United altijd nauwlettend gevolgd sinds mijn vertrek. Ik vind het leuk dat ze nu terug zijn in de Champions League, ben benieuwd hoe ze het op dat niveau gaan doen. Ook in de Premier League is het leuk om te zien hoe ver ze komen’, zegt de ex-spits op de website van zijn voormalige club.

‘De wedstrijd tegen Liverpool heb ik gekeken. Dat was een goede overwinning. Memphis en Blind doen het goed, volgens mij verloopt het seizoen tot op heden perfect voor hen. Ik hoop dat die twee nóg meer kunnen gaan bijdragen aan het team’, aldus Van Nistelrooij.

Praat Mee!