Vrijspraak Elia leidt tot woede: ‘Van de KNVB mag je kopstoten uitdelen. Grote schande!’

Eljero Elia kreeg maandagavond bij de beloften van Feyenoord een rode kaart wegens ‘gemeen spel buiten een duel om de bal.’ De KNVB kwam met een voorstel om de voormalig Oranje-international voor vier duels te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord ging echter in beroep en werd vrijdagochtend in het gelijkgesteld door de tuchtcommissie.

‘Volgens de tuchtcommissie wijken de verklaringen te veel van elkaar af, waardoor er onvoldoende bewijs is om tot een veroordeling van Elia te komen’, verklaart de KNVB de vrijspraak van Elia. ‘De assistent-scheidsrechter verklaarde namelijk dat Elia een beweging met de arm maakte, terwijl de tegenspeler van Elia verklaarde dat hij een beweging met het hoofd maakte.’

Diverse media speculeerden na de vrijspraak van Elia dat dit het gevolg zou zijn van een administratieve blunder van de dienstdoende scheidsrechter bij het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Cambuur. De arbiter was vergeten de kaart op te schrijven. Daar is volgens de KNVB echter geen sprake van. Daarmee voorkwam de Nederlandse voetbalbond niet dat er een stortvloed aan kritiek ontstond op Twitter. Voetbalflitsen verzamelde een aantal reacties op het sociale medium. (Foto: Sorodorin)

Praat Mee!