Vitesse gaat op unieke grasmat voetballen

Vitesse gaat vanaf dit weekend op een speciale grasmat voetballen. In het Gelredome komt het eerste hybride grasveld van de Nederlandse Eredivisie te liggen, dat zondag voor de eerste keer wordt bespeeld als De Graafschap op bezoek komt.

Dat laten de Arnhemmers weten in een persbericht. Het grasmat is een soort mix tussen natuurgras en kunstgras. ‘Het natuurlijke grasveld is versterkt met kunststofvezels in een geweven – deels biologisch afbreekbare – backing’, laat een woordvoerder van Vitesse weten.

In Arnhem zijn ze erg content met de nieuwe grasmat. De spelers van Vitesse trainen sinds deze zomer op het trainingscomplex op Papendal al op een dergelijk veld. Volgens Peter Bosz kan het de prestaties van zijn team alleen maar ten goede komen. ‘Wij hebben een eigen manier van spelen en een goed veld is daarbij belangrijk. Het afgelopen jaar liet het veld in GelreDome wel eens te wensen over. Wij hopen dat de investeringen in het veld zich sportief zullen gaan uitbetalen’, aldus de trainer van Vitesse.

Aanvoerder Guram Kashia is eveneens in zijn nopjes met de nieuwe ondergrond. ‘Het nieuwe veld is fantastisch. Het past precies bij onze voetbalstijl. Het is een heel snel en vlak veld, dat is precies waar ons spel om draait, de bal vasthouden en zo snel mogelijk spelen’, somt de Georgiër de voordelen van de hybride grasmat op. ‘Ik houd ervan om op een heel snel veld te spelen. De bal gaat dan sneller rond, het spel zelf wordt sneller en iedereen weet dat ik van tackelen houd. Het nieuwe veld leent zich perfect voor tackles.’ (Foto: Max de Swart, Wiki Commons)

Praat Mee!