Wijnaldum moet wennen aan nieuwe situatie

Vijf maanden geleden stond Georginio Wijnaldum nog te feesten op het Stadhuisplein in Eindhoven na het behalen van de landstitel met PSV. Bij zijn nieuwe club Newcastle United is de situatie een stuk minder rooskleurig: Wijnaldum vecht tegen degradatie, en daar moet hij even aan wennen.

The Magpies sprokkelden twee punten bij elkaar in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen en staan daardoor troosteloos onderaan in de Premier League. Het thuisduel met directe concurrent Watford, dat zaterdag op het programma staat, wordt daarom van groot belang voor Wijnaldum en co. ‘We moeten er keihard voor knokken. Als we geen kansen weten te creëren, dan kunnen we ook geen wedstrijden winnen’, doet Wijnaldum een Cruijffiaanse uitspraak.

‘En bovenal moeten we meer doelpunten scoren. Twee doelpunten in vijf duels is gewoon echt te weinig. De laatste duels is het gewoon niet goed genoeg’, weet de 22-voudig Oranje-international. Wijnaldum hoopt dat hij het rotsvaste vertrouwen van de Newcastle-fans morgen terug kan betalen met een overwinning. ‘Als we naar onze fans kijken, weten we voor wie we het doen. Het goede aan de Premier League is het feit dat er veel wedstrijden te spelen zijn. Hopelijk komt de ommekeer snel, zodat we kunnen laten zien hoe goed we zijn’, besluit de oud-speler van PSV en Feyenoord tegenover The Chronicle.

Praat Mee!