Koeman: ‘Wijntje drinken met Van Gaal’

Aanstaande zondag speelt Southampton in eigen huis tegen Manchester United in de Premier League. Met andere woorden, Ronald Koeman tegen Louis van Gaal. De uitnodiging van Ronald Koeman aan Louis van Gaal om na afloop van de wedstrijd een wijntje te drinken staat nog steeds. Dat vertelde de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord tijdens de persconferentie van vrijdag, zo meldt De Telegraaf. 

In het verleden waren Koeman en Van Gaal goede vrienden van elkaar en dronken zij regelmatig samen een wijntje in Barcelona. Echter, in 2004 botsten zij met elkaar bij Ajax, toen Koeman trainer was in Amsterdam en Van Gaal technisch directeur. Het leidde tot het vertrek van Van Gaal bij Ajax en een halfjaar later was ook Koeman vertrokken.

In het seizoen 2006/2007 ontmoette de twee kemphanen als trainer van respectievelijk PSV en AZ. Inmiddels hebben de twee een professionele relatie met elkaar, maar vrienden zullen zij niet meer worden. Vorig jaar ontstond het idee om nog eens een keer met elkaar een wijntje te gaan drinken, maar zover kwam het tot dusver nog niet. ‘Onze relatie is professioneel en als we elkaar ontmoeten, respecteren we elkaar.’

Koeman wil echter wel duidelijk vermelden dat het duel aanstaande zondag niet gaat tussen Koeman en Van Gaal, maar tussen Southampton en Manchester United. ‘Het is een wedstrijd tussen twee teams. Als wij drie punten pakken ben ik niet speciaal blij omdat ik dan van Van Gaal heb gewonnen’, aldus Koeman.

 

Praat Mee!