Cocu voorspelt toekomst in Oranje voor opgeleefde middenvelder

Philip Cocu moet het voor een onbepaalde tijd doen met Andres Guardado. De Mexicaan raakte in het Champions League duel geblesseerd aan de enkel en het is nog onduidelijk hoe lang de dirigent van het elftal moet toekijken. Zelf heeft de oefenmeester het volle vertrouwen in jongeling Jorrit Hendrix, die zich nu mag gaan bewijzen als controlerende middenvelder bij de landskampioen. 

In gesprek met de NOS vertelt de voormalig international dat hij erg tevreden is over Hendrix. ‘Hij maakt een goede ontwikkeling door en is heel waardevol voor ons, met name wat betreft de balans. Als hij speelt zoals de laatste wedstrijden, dan zijn wij erg tevreden’, zo predikt Cocu. Tijdens de afgelopen transferperiodes uitte de middenvelder zijn ongenoegen over het aantal speelminuten wat hij kreeg bij de club, maar sinds de blessure van Guardado houdt hij vooralsnog Stijn Schaars uit de basis.

Zelfs het Nederlands elftal komt aan bod en zelf denkt de voormalig assistent-trainer van Oranje dat de 20-jarige Hendrix op lange termijn kan aansluiten bij de Oranje leeuwen. ‘Hij moet allereerst over een lange periode goed presteren, dan is hij wellicht een optie voor Oranje. Hij heeft er de kwaliteiten voor’, zo klinkt het. ‘Volgens mij is een type als Hendrix erg welkom bij Nederland’. Hendrix kwam alleen nog uit voor Oranje onder 19, eerder dit jaar moest hij zich met een blessure afmelden bij Jong Oranje.

Praat Mee!