Van Marwijk: ‘De kritiek was nergens op gebaseerd’

Sinds zijn aantreden als bondscoach van Saudi-Arabië kreeg voormalig bondscoach van Oranje Bert van Marwijk flink wat kritiek te verwerken. In het Algemeen Dagblad  laat de oefenmeester weten dat het niet alleen om het geld ging, maar ook om de sportieve uitdaging. 

‘Als je zegt dat het geld goed is, dan stoppen de mensen met luisteren. Maar als Saudi-Arabië geen kans had gemaakt om het WK te halen, dan waren we er niet aan begonnen’, zo zegt Van Marwijk. ‘Van mij mag iedereen kritiek hebben, maar de selectieve verontwaardiging heeft mij verbaasd. Ik kan me niet herinneren dat er op Willen van Hanegem, Leon Beenhakker en Aad de Mos zoveel noemenswaardige kritiek is geweest.’

De bondscoach die in 2010 Oranje naar een tweede plaats loodste heeft Adrie Koster en zijn schoonzoon Mark van Bommel als assistent meegenomen naar de oliestaat. Vooralsnog kunnen Van Marwijk en co terugkijken op een goede start van het WK-Kwalificatie programma, na twee speelronden staat Saudi-Arabië bovenaan in groep A en maakt het ook meteen kans om zich te plaatsen voor de Azië Cup in 2019.

Praat Mee!