Nederlanders winnen opnieuw niet met Newcastle United

De Oranje-internationals bij Newcastle United zijn er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te veroveren. In de thuiswedstrijd tegen Watford begonnen Tim Krul, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum in de basis, maar deze konden niet voorkomen dat Watford met de volle buit naar huis ging. 

In aanloop naar deze belangrijke wedstrijd zou manager Steve McClaren zijn basis flink over hoop gaan gooien. In de voorgaande vijf wedstrijden had Anita steevast een basisplaats, maar moest dit keer samen met Siem de Jong op de bank beginnen. De eerste helft was niet in het voordeel voor The Magpies, nog voor rust had Watford aanvaller Odion Ighalo al twee keer doel getroffen en Newcastle mocht van geluk spreken dat er niet een grotere uitslag op het scorebord stond.

Na rust kwam er een actiever en jagend Newcastle uit de kleedkamers. Siem de Jong viel halverwege de tweede helft in voor de teleurstellende Papiss Cisse en zag zijn landgenoot Janmaat direct scoren. De rechtsback stoomde via de zijlijn op en ging een een tweetje aan met Sissoko, Janmaat had toen alle ruimte om de bal in het doel te schuiven.

Watford, waar Steven Berghuis niet bij de selectie hoorde, beperkte zich in de laatste tien minuten tot het tegenhouden van de hongerige thuisploeg. De Jong was vlak voor tijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar de voormalig Ajacied stuitte op Heurelho Gomes, die de 2-1 zege van Watford veilig stelde. Het Oranje getinte Newcastle staat nu op de laatste plaats in de Premier League.

Praat Mee!