Dost goudwaard voor kansen missend Wolfsburg

Bas Dost schiet weer met scherp. De spits van VfL Wolfsburg, die door bondscoach Danny Blind genegeerd werd tijdens de afgelopen interlandperiode, moest in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC op de bank beginnen, maar bezorgde zijn ploeg wel een 2-0 overwinning. 

Wolfsburg coach Dieter Hecking besloot om de Deense cultheld Nicklas Bendtner in de punt van de aanval te posteren in plaats van Dost. Bijna had Hecking zijn gelijk gekregen, Bendtner had in de achtste minuut de kans om zijn ploeg op 1-0 te schieten maar hij schoot van dichtbij huizenhoog over. De verprutste kans van Bendtner was typerend voor de eerste helft van Wolfsburg, er werden volop kansen gecreëerd door Julian Draxler, Naldo en Bendtner maar geen van alle werd verzilverd. Hertha liet zich pas in de 40ste minuut voor het eerst zien, maar doelman Diego Benaglio pareerde de inzet van Genki Haraguchi.

De tweede helft was zowat identiek aan de eerste helft. De bezoekers besloten al vroeg om een gelijkspel te gaan koesteren waardoor Wolfsburg met moeite een kans kon creëren. Pas na de komst van Dost in de 70ste minuut veranderde de situatie. Nog maar koud in het veld kon de voormalig spits van Heracles en Heerenveen de 1-0 binnen schieten. Vlak voor tijd schoot Dost ook nog de 2-0 binnen via een penalty. Hiermee blijft Wolfsburg in het spoor van Bayern Munchen dat vandaag met 3-0 won van SC Darmstadt.

foto: instagram

Praat Mee!