Advocaat moet vrezen voor baan na derde verliespartij

Vorig seizoen haalde Dick Advocaat een waar toverstuk uit door Sunderland op de laatste speeldag alsnog in de Premier League te houden. Na een flinke soap besloot de Hagenees om alsnog een langer dienstverband aan te gaan bij The Black Cats, maar of dit sprookje nog lang duurt is onzeker. Dit keer werd de uitwedstrijd tegen Bournemouth met 2-0 verloren. 

Bij Sunderland begonnen Patrick van Aanholt en Jeremain Lens in de basis en zagen na tien minuten al een 2-0 achterstand op het scorebord staan. De eerste kans van de wedstrijd werd direct verzilverd door Callum Wilson. Niet veel later scoorde Matt Ritchie een fantastisch doelpunt door een afgeslagen corner van ruim 20 meter in het doel te volleren.

In de tweede helft probeerde Sunderland terug in de wedstrijd te komen, maar zowel Jeremain Defoe als Lens konden de aansluitingstreffer niet maken. De inzet van Lens werd afgeloten wegens vermeend buitenspel, terwijl Fabio Borini niet veel later rakelings over het doel schoot. Advocaat zag zijn kansen verder slinken nadat verdediger Younes Kaboul een tweede gele kaart pakte en tien minuten voor tijd al de kleedkamer kon opzoeken.

De eindstand bleef 2-0 en door het derde verlies in zes wedstrijden moet Advocaat gaan vrezen voor zijn baan. De ploeg staat nu gedeeld laatste met aartsrivaal Newcastle United.

Zie hier het wonderschone doelpunt van Matt Ritchie, eentje voor doelpunt van het seizoen!

Praat Mee!