Kieft ergert zich aan Van Gaal: ‘Hij vervalt in oude gewoontes’

Wim Kieft heeft in gesprek met het Engelse medium The Mirror hard uitgehaald naar oud-bondscoach Louis van Gaal. De voormalig topspits is van mening dat Van Gaal teveel met zijn eigen mensen bezig is en clubicoon Ryan Giggs laat verpieteren in zijn show. 

Kieft neemt als voorbeeld de blessure van Luke Shaw tijdens het Champions League duel met PSV. ‘Toen Luke Shaw geblesseerd raakte was er een kleine tien minuten om Marcos Rojo te instrueren, maar hoe ze die tijd gebruikten verbaasde mij het meest’, zo zegt de analyticus.

‘Eerst komt Frans Hoek met een stapel papieren, doet hij zijn bril op en gaat hij alle instructies oplezen voor Rojo. Daarna komt Albert Stuivenberg, om Rojo te vertellen hoe hij die instructies moet uitvoeren. Maar dan denk Van Gaal: ‘Ik kan dat beter zelf doen’, dus gaat hij voor de derde keer Rojo iets vertellen over hoe hij moet spelen’.

Voor zijn aanstelling maakte de voormalig trainer van onder meer Bayern München en Barcelona bekend dat hij clubicoon Ryan Giggs klaarstoomt om hem op te volgen, maar Kieft zag de opvolger nergens. ‘Giggs is nergens te vinden en hij is de man in de staf van Van Gaal die meer wedstrijden op topniveau heeft gespeeld dan alle andere coaches. Van Gaal trekt weer teveel naar zijn Nederlandse staf. En we zagen wat voor problemen dat opleverde bij Barcelona’, sluit de spits af.

Zondagmiddag speelt Manchester United om 17:00 uit tegen Southampton, deze wedstrijd is live te volgen bij Onze11.

Praat Mee!