Bankzitter De Jong helpt toptalent naar de top

Nigel de Jong zit al twee wedstrijden op de bank bij zijn club AC Milan, maar dat heeft geen invloed op zijn leiderschap binnen het team. Toptalent Davide Calabria is erg blij met de steun van de Nederlander en leert tijdens trainingen erg veel van de gepasseerde aanvoerder. 

‘Nigel helpt mij enorm. Hij heeft zo veel internationale ervaring en hij heeft heel veel spelers zien komen en gaan. Het is een eer dat hij mij de toekomst van de AC Milan-verdediging noemt’, zo spreekt de achttienjarige verdediger van Milan. ‘Ik probeer veel van hem over te nemen zoals zijn wilskracht en agressie. Op de trainingen helpt hij mij daar erg veel in, ik ben erg trots dat hij mij richting de top wil helpen’.

De mannetjesputter begon aan de start van het seizoen nog als aanvoerder van Rossoneri, maar zit al twee wedstrijden op de bank. Ook werd de Oranje-international niet opgeroepen door bondscoach Danny Blind voor de belangrijke EK-kwalificatie wedstrijden tegen IJsland en Turkije. De oefenmeester vond hem niet nodig, maar verloor uiteindelijk kansloos de beide wedstrijden.

Praat Mee!