De Bruyne: ‘Nederland haalt het EK nog wel’

Na de verloren wedstrijden tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0) is de kans zeer aanwezig dat het Nederlands elftal het EK 2016 in Frankrijk zal mislopen. Kevin de Bruyne, Belgisch international, denkt dat Oranje het EK nog wel gaat halen., zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Ik vind het jammer, zoals het nu gaat,’ vertelt de 24-jarige speler van Manchester City. ‘Ik zou graag hebben dat de beste ploegen op het EK aanwezig zijn. Ik denk dat jullie alles nog in eigen hand hebben. Al weet je nooit hoe de eventuele barrages aflopen. Maar een ploeg als Nederland gaat het wel halen’, aldus De Bruyne. Nederland is overigens wel afhankelijk van Turkije. De Turken moeten minimaal één van de laatste twee wedstrijden verliezen, wil Nederland nog derde worden in de poule.

België kende op internationaal gebied ook een moeilijke tijd. Na het WK van 2002 duurde het maar liefst 12 jaar voordat Belgie weer een eindtoernooi haalde. Op het afgelopen WK in 2014 werd België in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië. De Bruyne denkt dat het voor Oranje niet zo lang zal duren. ‘Je maakt altijd moeilijke fases door. België heeft dat nog veel erger gehad. Veel internationals van jullie spelen in Nederland. Maar over een paar jaar kunnen die groeien en ook naar Engeland gaan, zoals de spelers van België hebben gedaan. Jullie schrik snap ik goed. Het doet natuurlijk een beetje pijn als je het zo kort geleden nog goed hebt gedaan’, doelt hij op het behalen van de derde plek op het afgelopen WK.

Praat Mee!