Trainer Wolfsburg heeft spijt van uithaal naar Dost

VFL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking liet zich afgelopen weekend in de Duitse media negatief uit over Bas Dost. ‘Als hij denkt dat dit de manier is waarop het hoort, is hij in Wolfsburg bij de verkeerde club’, zei de Duitse oefenmeester zaterdag over Dost. Hecking heeft inmiddels spijt van zijn uitspraak.

‘Achteraf gezien had ik de kritiek beter intern kunnen houden’, zei de trainer van Dost bij NDR Sportclub. De tweevoudig Oranje-international moest zaterdag tegen Hertha BSC (2-0 zege) op de bank beginnen, maar drukte als invaller alsnog zijn stempel op de wedstrijd. Na zeventig minuten verving hij Nicklas Bendtner in de punt van de aanval en maakte hij in een tijdsbestek van twaalf minuten twee doelpunten.

‘Voor het elftal is het natuurlijk mooi dat Dost twee doelpunten heeft gemaakt. Maar hoe hij de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen, als een kind van wie het speelgoed is afgepakt, dat kan niet. Dat is egoïsme’, waren de harde woorden van Hecking, waar hij inmiddels dus spijt van heeft.

Praat Mee!