Gemis De Vrij grote domper voor Blind: ‘Dat kan er ook nog wel bij’

Lazio Roma liet maandagavond weten dat Stefan de Vrij tot eind oktober aan de kant staat met een knieblessure. De centrale verdediger van Oranje moet daardoor de resterende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) aan zich voorbij laten gaan. En dat komt hard aan bij Danny Blind, die De Vrij hard nodig heeft.

De bondscoach van het Nederlands elftal heeft overigens nog geen streep gezet door de naam van De Vrij. ‘Ik heb vorige week nog contact met Stefan gehad en wist dat hij afgelopen weekeinde niet zou spelen. Zijn rentree zou minimaal worden uitgesteld tot in de loop van volgende week’, zo vertelt Blind in gesprek met De Telegraaf.

Het nieuws dat De Vrij nog zeker een maand langs de kant staat, kwam dan ook als een volslagen verrassing. ‘Als het zo is, kan dat er ook nog wel bij’, aldus Blind, die zijn eerste twee wedstrijden als bondscoach verloor. De defensie zag er tegen IJsland en Turkije niet goed uit, en juist daarom gaat het gemis van De Vrij gevoeld worden. ‘Hij is een speler die een goede stap heeft gemaakt door naar de Serie A te gaan. In Italië is hij een stuk mannelijker en nóg meer een echte verdediger geworden. Daar heb je er als bondscoach nooit genoeg van’, meent de 54-jarige Zeeuw.

De Vrij liep zijn blessure op bij het Nederlands elftal en dat werd de KNVB niet in dank afgenomen door Lazio. Volgens Blind heeft de medische staf van Oranje echter geen onverantwoorde keuzes gemaakt. ‘Je kijkt sec naar wat de mogelijkheden zijn. En in overleg met de speler en de medische staf maak je een verantwoorde keuze. Maar ik snap dat Lazio baalt. Daarvoor was Stefan al geblesseerd en nu dus weer. Het is voor een club niet leuk als hij van de ene in de andere blessure valt.’

Praat Mee!