‘Ziyech zie ik graag als opvolger van Sneijder’

Willem Vissers denkt dat Hakim Ziyech uiteindelijk toch kiest voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. De 22-jarige middenvelder heeft een dubbel paspoort en reist over twee weken af naar Marokko voor twee vriendschappelijke wedstrijden met het Afrikaanse land. Komt hij in actie voor Marokko, dan kan hij niet meer kiezen voor een carrière als speler van het Nederlands elftal.

Ondanks dat Ziyech zaterdag zelf aangaf dat hij niet van plan is om de uitnodiging van Marokko af te slaan, denkt Vissers dat hij nog wel van gedachten verandert. ‘Die jongen is verrast door wat er gebeurd is. Hij was blijkbaar niet op de hoogte van de regels’, zei Vissers maandagavond in het programma Natafelen met Kees. Volgens de journalist van De Volkskrant staat er enorm veel druk op Ziyech, die zowel vanuit het Nederlandse kamp (Danny Blind) als het Marokkaanse kamp (ouders Ziyech en bondscoach Marokko) wordt gepusht om een keuze te maken.

Vissers zou het een goede zaak vinden als Ziyech zijn keuze laat vallen op Oranje. ‘Hij is bijna bij alle Twente-doelpunten betrokken en hij is een speler die een heerlijke techniek heeft en die een doelpunt kan maken. Dat is een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Dus ik zie hem graag als opvolger van bijvoorbeeld Wesley Sneijder. Of dat gaat gebeuren ligt aan die jongen.’

Praat Mee!