Ferguson geniet van persconferenties Van Gaal: ‘Briljant’

Sir Alex Ferguson was 26 jaar lang hét gezicht van Manchester United. De 73-jarige Schot legde als manager van The Red Devils dertien keer beslag op de Engelse titel en veroverde tweemaal de Champions League. Die aantallen gaat Louis van Gaal niet halen bij United, maar de Nederlander is volgens Ferguson wel de geschikte man om hem te doen vergeten in Manchester.

Niet alleen de trainerskwaliteiten van Van Gaal spreken Ferguson aan, ook zijn veelbesproken persconferenties worden gewaardeerd door Sir Alex. ‘Ik hou van zijn persconferenties’, lacht Ferguson. ‘Briljant. Ik zie altijd een paar journalisten zenuwachtig op hun stoel wankelen als Van Gaal hun vragen beantwoordt. Hij heeft het zelfvertrouwen om daarmee te dealen.’

De duidelijke visie die Van Gaal voor ogen heeft, kan rekenen op de steun van Ferguson. ‘Iedere manager doet het op zijn eigen manier. We hebben allemaal onze eigen filosofie en overtuigingen en Van Gaal heeft dat heel sterk. Dat valt te prijzen’, vertelt de inmiddels gepensioneerde coach tegen Sky Sports, die bij zijn vertrek in 2013 David Moyes naar voren schoof als zijn vervanger.

Dat pakte echter niet goed uit. Na een teleurstellend seizoen vertrok Moyes alweer uit Manchester. ‘Het is hem inderdaad niet gelukt. Dat had ik niet verwacht’, geeft Ferguson zijn fout toe. ‘Van Gaal doet het nu goed, maar het is lastig om een club over te nemen die 26 jaar op een bepaalde manier heeft ‘geleefd’.’ (Foto: Gobierno de Chile, Wiki Commons)

Praat Mee!