Hans Kraaij jr. maakt zich op voor nieuwe bekersensatie

Hans Kraaij junior hoopt dinsdagavond de volgende profclub toe te voegen aan zijn zegekar als trainer van een amateurvereniging. Na de sensationele bekerstunts met JVC Cuijck (2-1 tegen MVV) en FC Lienden (1-0 tegen Vitesse) is Willem II het volgende slachtoffer van de trainer van hoofdklasser DOVO. 

Dat de Tilburgers in de afgelopen vier edities van de KNVB-beker maar liefst drie keer werden uitgeschakeld door een amateurclub, zou perspectief moeten bieden voor Kraaij jr.. Maar juist daarom is hij op zijn hoede. ‘Toen ik ooit met Lienden van Vitesse won in de beker, gaf ik mijn ploeg vooraf twee procent kans. Die hebben we toen gepakt. Maar omdat Willem II de afgelopen jaren geregeld door amateurs is uitgeschakeld, denk ik dat ze zich nu niet weer aan dezelfde steen willen stoten. Ik zie dat dus als nadeel voor ons’, zegt de presentator van FOX Sports in het Brabants Dagblad.

Het strijdplan van zijn ploeg wil Kraaij jr. niet uit de doeken doen, maar hij is sowieso niet van plan om een handbalverdediging op te stellen op de rand van het eigen strafschopgebied. ‘Ik heb vroeger als speler van De Graafschap en NAC degradatievoetbal gespeeld. Dan sta je zeventig minuten van de wedstrijd met je rug tegen de muur. Dat heb ik lang genoeg gedaan om dat nu niet meer te willen’, aldus Hansie Hansie.

Praat Mee!