Verbeek biedt excuses aan voor uitbarsting

Gerjan Verbeek heeft dinsdag zijn excuses gemaakt voor het beledigen van een Duitse journalist van Bild. Maandag schoot de trainer van VfL Bochum uit zijn slof tijdens de persconferentie. Hierbij noemde hij de journalist van Bild een ‘klootzak’. Maandag nog werd hij op zijn gedrag aangesproken door het bestuur van Bochum, zo meldt De Telegraaf dinsdagmiddag.

In een verklaring laat de Duitse club weten dat de gebruikte krachttermen zeker niet de juiste woordkeuzes waren. ‘Hij heeft niemand willen beledigen. Daar biedt hij zijn verontschuldigingen voor aan. De kern van zijn verhaal blijft echter onveranderd en daarin staan wij volledig achter Verbeek’, zo klinkt het statement van Bochum.

De oud-trainer van Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord en AZ was boos op Bild, omdat de krant had geschreven dat Bochum volgens Verbeek voor de landstitel gaat. Volgens Verbeek is dit niet waar en zou hij gezegd hebben dat het een ambitie is, maar geen doelstelling. Desondanks gaat Bochum na zeven speelrondes aan kop in de tweede Bundesliga.

Bekijk vanaf minuut 3.30 de beelden van een boze Gertjan Verbeek.

Praat Mee!