Koeman heeft goed nieuws voor Oranje: Clasie maakt rentree op training

Goed nieuws voor Southampton-trainer Ronald Koeman, maar ook zeker voor bondscoach Danny Blind. Jordy Clasie heeft dinsdag de groepstraining hervat bij The Saints. De oud-Feyenoorder staat al ruim een maand aan de kant met een hamstringblessure.

Al sinds zijn overgang van Rotterdam-Zuid naar het zuiden van Engeland kampt de middenvelder met de nodige fysieke problemen. Eind juli liep de Haarlemmer een hamstringblessure op en enkele weken later raakte hij tijdens zijn rentree met de beloften opnieuw geblesseerd. Hierdoor heeft de 24-jarige middenvelder nog altijd niet gedebuteerd voor Southampton in de Premier League.

Koeman heeft laten weten dat de bekerwedstrijd van aankomende woensdag tegen MK Dons nog te vroeg komt voor Clasie. Wel heeft de Nederlandse oefenmeester goede hoop dat de international zaterdag tegen Swansea City weer van de partij is. Mocht dat niet lukken, dan zal hij normaal gesproken een week later zijn rentree maken tegen Chelsea. In dat geval is hij op tijd fit voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië.

Praat Mee!