Trainer FC Twente mengt zich in Ziyech-soap

FC Twente-trainer René Hake heeft een goed gesprek gehad met Hakim Ziyech over zijn interlandloopbaan. De creatieveling van de Tukkers staat voor een duivels dilemma nu hij een uitnodiging heeft ontvangen voor het Marokkaanse nationale elftal, terwijl ook een carrière als Oranje-speler in het verschiet ligt.

‘Ik heb Hakim de plussen en minnen aangegeven van zijn eventuele keus’, gaat Hake tegenover Tubantia in op de inhoud van het gesprek. ‘Maar ik ga hem niet een bepaalde kant opduwen. Het is zijn keus, zijn gevoel. En ik heb het idee dat hij daarin vrij standvastig is.’

Ziyech liet zaterdag na afloop van de competitiewedstrijd tegen sc Cambuur (0-0) weten dat hij van plan is om in de tweede week van oktober af te reizen naar het land van zijn ouders voor de oefeninterlands tegen Ivoorkust en Guinee.

De linksbenige middenvelder was ten tijde van zijn keuze om in te gaan op de uitnodiging van Marokko echter niet op de hoogte van de FIFA-reglementen. In het geval van Ziyech schrijven die voor dat zodra hij speelminuten maakt voor de Marokkaanse ploeg, hij niet meer mag spelen voor het Nederlands elftal.

Praat Mee!