Ziyech kiest voor interlandloopbaan bij Marokko

Hakim Ziyech heeft definitief gekozen voor een interlandloopbaan bij Marokko. Dat heeft de in Nederland geboren middenvelder dinsdagavond laten weten via Instagram. Ook zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli heeft het nieuws bevestigd tegenover de NOS.

Daarmee komt er een einde aan een week vol onduidelijkheid rond de persoon van Ziyech. De speler van FC Twente ging vorige week donderdag in op de uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach Badou Zaki om deel uit te maken van de selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober).

Ziyech kiest voor Marokko

Ziyech dacht daarmee zijn voetbalnationaliteit niet definitief vast te leggen, aangezien het niet gaat om officiële wedstrijden van Marokko. Hij kwam in het verleden echter al binnen de lijnen tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje, waardoor die regel niet voor hem opgaat. Ziyech werd daardoor plotseling voor het blok gezet. In de afgelopen dagen heeft de linkspoot kunnen nadenken over zijn interlandtoekomst en is de keuze daarbij dus uiteindelijk toch gevallen op het geboorteland van zijn ouders.

De keuze van Ziyech is hoogst opmerkelijk te noemen. In mei gaf hij immers nog aan dat hij had gekozen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. ‘Voor elke speler is dit een moeilijke keuze, maar wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Nederland vaak op grote toernooien uitkomt’, zei Ziyech tijdens een trainingskamp van Oranje.

Praat Mee!