Verbeek haalt uit naar KNVB: ‘Ontslag Hiddink en aanstellen Blind geen goede zet’

Gertjan Verbeek begrijpt niets van het huidige beleid van de KNVB. Volgens hem had Danny Blind nooit nu al als bondscoach aangesteld mogen worden. ‘Door zo te opereren heeft de KNVB hem op drijfzand gezet’, aldus de trainer van VfL Bochum in Voetbal International.

Het ontslag van Guus Hiddink en kort daarna de aanstelling van Blind als de nieuwe hoofdcoach van Oranje is geen goede zet geweest, zo meent Verbeek. ‘Ze kunnen allemaal wel mooi lullen, maar door zo te opereren heeft de KNVB namelijk ook Danny Blind op drijfzand gezet. Hij is in korte tijd al flink beschadigd. Als Blind nog één of twee wedstrijden verliest, heeft het geen enkele zin om met hem als bondscoach de WK-kwalificatie in te gaan.’

Volgens de Nederlandse trainer is dat allemaal het gevolg van een gebrek aan visie en beleid. ‘Als je die kennis niet in huis hebt, moet je die inhuren in de vorm van een technisch directeur. Ik mis bij de KNVB een boegbeeld dat verstand heeft van voetbaltechnische zaken. Een sterke man die weet hoe je een beleidsplan schrijft. Hoe je een visie uitdraagt en welke mensen je daar bij moet zoeken’, aldus Verbeek, die van mening is dat directeur Bert van Oostveen dit niet allemaal zelf zou moeten doen. (Foto: Paul Blank, Wikimedia Commons)

Praat Mee!