‘Zie Luuk de Jong wel naar het buitenland vertrekken’

Siem de Jong is blij dat zijn broer Luuk de draai gevonden heeft bij PSV. De spits scoorde al zes goals in even zoveel wedstrijden en zat de laatste keren ook bij de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Newcastle United denkt daarom dat de PSV’er nog wel een transfer naar het buitenland overweegt.

Ook Luuk kwam in het verleden al eens uit voor Newcastle. ‘Het is achteraf jammer dat we hier niet samen spelen. Het blijft een droom om ooit nog eens samen te spelen. We keken vroeger samen op de bank naar Match of the Day. Nu speel ik in de Premier League en Luuk heeft er ook gespeeld. Dat is wel speciaal’, aldus Siem de Jong in een interview met ELF Voetbal.

‘Ik ben heel blij voor Luuk dat hij het nu zo goed doet bij PSV. Hij heeft moeilijke periodes gehad bij Mönchengladbach en Newcastle. Nu valt alles op z’n plek bij PSV’, vervolgt de oud-Ajacied, die verwacht dat zijn broer wel openstaat voor een nieuw buitenlands avontuur. ‘Ik denk dat Luuk nog eens die stap wil maken. Daar heb je soms ook wat geluk bij nodig. Mede door blessures en de komst van andere spelers pakte het voor hem niet helemaal goed uit in Duitsland en Engeland. Tegenslagen horen bij het leven. Kijk maar naar mijn eerste seizoen.’

Praat Mee!